Inleiding


18 juni 2019 – Accountancy Expo. Ook dit jaar waren wij weer aanwezig op de Accountancy
Expo. Aan het einde van de dag, toen iedereen aan het afbouwen was en ik om me heen
keek, voelde ik een groot gevoel van trots.

Trots omdat we het afgelopen manden weer keihard gewerkt hebben om zoveel mogelijk
kantoren te helpen toekomstbestendig te worden en te blijven. Soms alleen met advies,
maar vaak ook door onze eigen online kantooromgeving in te zetten.

Rondje langs de beurzen en events


Het afgelopen jaar hebben we op veel beurzen en events ons gezicht laten zien.
Het was heel leuk om als spreker uitgenodigd te worden op ‘Snelstart Aangenaam’ in
november 2018 om een sessie te geven hoe je als kantoor in 4 stappen een
toekomstbestendig kantoor realiseert en dat werken in de cloud 30% meer rendement kan
opleveren.

Belangrijk voor alle kantoren die stap 1 niet 100% kunnen uitvoeren omdat er nog gebruik wordt gemaakt van windowsapps (offline applicaties waarvoor een installatie nodig is) is dat Accountify zowel windowsapps als webapps ondersteund in de online kantooromgeving.

Het maakt voor ons dus niet uit hoe je IT straat eruit zie, we zetten jouw gehele kantoor over
naar een online omgeving. Zo is Accountify dus de ideale tussen en eindoplossing.

Belangrijk is namelijk om wel NU al in beweging te komen voor wat betreft stap 2 en 3 zodat
er meer tijd over blijft om te gaan adviseren.

In gesprek met kantoren – transformeer jezelf en je medewerkers


Het afgelopen jaar hebben we veel kantoren gesproken over hun reis naar het toekomstbestendige kantoor. Interessant is dat iedere kantoor daar haar eigen mening over heeft. Natuurlijk zijn we het allemaal eens dat dat continuïteit en het bieden van toegevoegd waarde het allerbelangrijkst is, maar als we naar de 4 stappen naar een toekomstbestendig kantoor kijken en je begint bij stap 1, dan zit het best logisch in elkaar. Veel kantoren beginnen bij stap 2 of proberen stap 4 alvast te doen, maar uiteindelijk eisen de dagelijkse werkzaamheden alle aandacht op.

Een van de grootste uitdagingen is om de medewerkers mee te nemen in alle 4 de stappen.
Je zult jezelf en je medewerkers ook mee moeten transformeren. Dat doe je niet bij stap 4, maar al bij stap 1. Dus laat je medewerkers op één manier werken en vooral in één omgeving die ook AVG-proof is. Dus NIET, daar inloggen en daar offline iets opstarten, overal dubbele documenten opslaan op het risico lopen dat een ontslagen medewerker nog steeds toegang heeft tot bestanden en/of applicaties.

Techniek en Innovatie


Op technisch vlak hebben we natuurlijk ook niet stilgezeten. Wij willen altijd de snelste omgeving hebben en de mooiste interface. We zijn het afgelopen jaar overgestapt van een Citrixomgeving naar Workspace 365 en hebben SSO en Provisioning toegevoegd aan onze producten.

SSO zorgt ervoor dat er maar één keer ingelogd hoeft te worden voor webapps (Exact Online, Minox, Visionplanner,Informer etc) en kennisbanken (KVK, Fiscaal) en met Provisioning kun je bijv. zelf medewerkers aan de online omgeving toevoegen en/of verwijderen, makkelijk rollen kopiëren en rechten toewijzen.

Door jarenlange ervaring in de accountancybranche weten we wat belangrijk is en welke kant we op moeten innoveren. Op dit moment hebben we 2 oplossingen: Een moderne werkplek en een online werkplek

De moderne werkplek is de werkplek waar ieder kantoor uiteindelijk naartoe wil. Er wordt hier geen gebruik meer gemaakt van windowsapps (offline applicaties waarvoor een installatie nodig is) en alleen maar van webapps. Je hebt alleen een eigen laptop nodig die je meeneemt naar de kant. Deze laptop wordt op afstand beheerd zodat je overal veilig en snel kunt werken. Zelf als je laptop gestolen wordt, kan er niemand bij de data die erop staat.

De onlinewerkplek is de oplossing die nu het meeste wordt gebruikt. Dat komt omdat veel kantoren naast webapps ook nog gebruik maken van windowsapps (offline applicaties waarvoor een installatie nodig is). Met de online werkplek van Accountify kun je overal en altijd werken in een veilige en robuuste online omgeving.

Beveiliging


We hadden al 2staps-authenticatie om in te loggen in onze omgeving. We hebben tevens extra beveiliging toegevoegd door zowel de online omgeving als de firewall van anti-virus te voorzien. De vraag die we vaak krijgen; als ik een bestand of document middels een USB stick toevoeg aan jullie omgeving en het bestand of document bevat een virus, wordt dit dan herkend en verholpen? Ja dit wordt inderdaad gedetecteerd en verholpen.

Zoals eerder aangegeven is onze online kantooromgeving AVG-proof. Stel je ontslaat een medewerker, dan kan deze ook echt nergens meer bij doordat deze verwijderd wordt uit de omgeving en daarmee al haar rechten verliest

Team


Inmiddels zijn we gegroeid naar 6 medewerkers zodat we de vraag naar Accountify goed aankunnen. Alle medewerkers zijn al jaren werkzaam in de Accountancy branche tot aan onze servicedeskmedewerkers aan toe. Wij zijn van mening dat je dan ook de beste service kan bieden, als je begrijpt hoe de branche werkt.

Toekomst


De tijd gaat snel, heel snel. Kijk als kantoor maar eens wat je samen allemaal voor elkaar gekregen hebt. Wij blijven bewegen en innoveren. Mocht je nog niet in beweging zijn gekomen, dan is dit wel echt het moment om keuzen te maken.

Blijf je als kantoor doorgaan op de oude vertrouwde manier met het risico dat je steeds minder toegevoegde waarde levert, of transformeer je jezelf en je kantoor naar een toekomstbestendig kantoor?

Een toekomstbestendig kantoor is ons inziens een kantoor waar;

  • No-hands accounting de norm is,

  • Waar online wordt samengewerkt met de klant,

  • Waar best of breed applicaties gebruikt worden

  • Het geven van advies (stuurinformatie) een meerwaarde is en zal blijven.

  • Het personeel de mindset heeft en wil veranderen om aan de veranderde vraag van de klant te kunnen voorzien.


Wij blijven jullie in ieder geval ondersteunen en helpen.Recente blogposts


18Aug 2021

Veilig thuiswerken

In verband met de situatie rondom corona werken veel mensen nog steeds vanuit huis. De situatie duurt nu al een hele tij ...

26Jul 2021

Het verschil tussen de moderne en online werkplek

De digitale werkplekken die Accountify aanbiedt zijn verschillend van elkaar. Welke past het beste bij jouw bedrijf? In ...

02Mar 2021

Werken met Microsoft Teams

Tegenwoordig wordt er veel online samengewerkt. Zowel met klanten als met collega’s. Ben je opzoek naar een stabiel plat ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Comment

Name

Email

Url