top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverSuzanne Willemsen

Veilig thuiswerken

In verband met de situatie rondom corona werken veel mensen nog steeds vanuit huis. De situatie duurt nu al een hele tijd. Voor sommigen zal dit ook het “nieuwe normaal” worden. En juist daarom is het belangrijk dat wanneer medewerkers thuiswerken zij dit op een veilige manier kunnen doen zonder dat gegevens of bestanden in verkeerde handen vallen. In deze blog worden opnieuw vier tips geven over hoe je het beste veilig thuis kunt werken.

Tip 1: Werk in een beveiligde omgeving Werk uitsluitend binnen de beveiligde omgeving van je organisatie. De Moderne en Online Werkplek van Accountify zijn hiervoor zeer geschikt. Wij beveiligen onze Werkplekken voor gevaren van buitenaf. Zo werk je in de beveiligde Cloud of in de door ons beveiligde serveromgeving. In onze vorige blog is meer te lezen over de Moderne en Online Werkplek.

Tip 2: Bescherm je bestanden Het is belangrijk dat je bestanden goed beveiligd zijn, met name gevoelige documenten met adressen of namen van. Sla je bestanden daarom goed en veilig op. Zorg ervoor dat er altijd een goede antivirus geïnstalleerd is. Ook door regelmatig je apparaat te scannen zorg je ervoor dat je bestanden veilig zijn en blijven. Tip 3: Communiceer veilig Door veilig te communiceren zorg je er voor dat er geen informatie naar buiten lekt. Door gebruik te maken van onze telefoniediensten kunt veilig communiceren. Ook door gebruik te maken van Microsoft Teams kun je veilig communiceren met zowel collega’s als klanten. Meer informatie over de mogelijkheden van Microsoft Teams is te lezen in onze vorige blog.


Tip 4: Pas op voor phishingmails

Wat moet je doen als je verdacht e-mails krijgt waarvan je niet zeker weet wie de afzender is? Klik er vooral niet op! Open ook geen bijlagen of links, download geen bestanden en vul nergens je gegevens in. Ook is het belangrijk om te weten dat Internet criminelen misbruik proberen te maken van de corona situatie door nepmails te versturen met informatie over corona. Meer informatie We hopen dat met deze tips je bestanden en gegevens veilig zijn! Heb je toch een probleem of een vraag? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag verder.

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page