top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverSuzanne Willemsen

Werken met Microsoft Teams

Bijgewerkt op: 23 jul. 2021

Tegenwoordig wordt er veel online samengewerkt. Zowel met klanten als met collega’s. Ben je opzoek naar een stabiel platform waarop je efficiënt kan samenwerken en ook makkelijk bij al je bestanden kan? Dan is Microsoft Teams dé oplossing voor jouw bedrijf.


Wat is Teams?

Microsoft Teams is een op chat gebaseerd communicatieplatform voor bedrijven. Teams biedt veel mogelijkheden tot samenwerking. Daarnaast is het communiceren met collega’s via chat veel sneller en eenvoudiger dan per e-mail. Echter biedt dit platform veel meer dan alleen chatten. Teams is speciaal door Microsoft ontwikkeld om samenwerking efficiënt en makkelijk te maken. Zo kun je via dit platform bellen, bestanden delen en vergaderen. Daarnaast is Teams vanaf iedere locatie en op ieder apparaat te gebruiken. In deze blog wordt ingegaan op de mogelijkheden die Teams jouw bedrijf en medewerkers te bieden heeft.


Chatten

Teams biedt de mogelijkheid om te chatten, dit is één van de belangrijkste functies. Naast één-op-één chats is het ook mogelijk om groepsgesprekken te voeren. Ook het is makkelijk om oudere gesprekken terug te vinden. Daarnaast biedt Teams de mogelijkheid om chats te dempen zodat je geen meldingen meer ontvangt. In deze chats is niet alleen mogelijk om tekst te sturen, maar ook kun je gebruik maken van bestanden, links, emojis, stickers en GIFs. Daarnaast is het mogelijk om met externe partijen, zoals klanten, te chatten.


Vergaderen

Met Teams is het makkelijk om een vergadering te plannen. Teams heeft een ingebouwde agenda waarin je een vergadering kunt plannen met collega’s of externe partijen. De agenda van Teams is gekoppeld aan je Outlook agenda. Dit is natuurlijk erg handig zodat je de gehele agenda compleet hebt. Daarnaast kun je in een vergadering je scherm delen waardoor je bijvoorbeeld een presentatie of bestand kunt laten zien. Hierdoor kun je met meerdere mensen tegelijkertijd overleggen.


Bellen en bedrijfstelefonie

Via Teams is het mogelijk om te bellen of om videogesprekken te voeren wanneer collega’s of externe partijen, zoals klanten, ook een Teams account hebben. Verder kan je optioneel ook je bedrijfstelefonie integreren zodat je het complete kantoor op zak hebt. Hierdoor is het mogelijk om klanten te bellen via Teams, ook al gebruiken zij zelf geen Teams.


Microsoft Office 365

Naast chatten en bellen met collega’s biedt Teams de optie om met collega’s samen te werken in bestanden. Met Teams is het mogelijk om al je bestanden overal mee naar toe te nemen op ieder apparaat. Teams is geïntegreerd met Microsoft Office 365. Dit betekent dat je eenvoudig Microsoft bestanden kunt delen met anderen. Voor de bestanden die gedeeld worden via Teams wordt een OneDrive en lokale SharePoint omgeving aangemaakt. Dit betekent dat iedereen toegang heeft tot de laatste versies van de bestanden die gedeeld zijn via Teams. Daarnaast is het dus mogelijk om met meerdere mensen in hetzelfde bestand te werken op hetzelfde moment.


Beveiliging

Een voordeel van Teams is dat het dezelfde beveiliging heeft als andere Microsoft services. Daarnaast zijn je gegevens en bestanden in Teams optimaal beveiligd met two-factor authenticatie, ook wel 2FA. Dit werkt door gebruik te maken van een extra beveiligingsmaatregel via je mobiele telefoon. Op de mobiele telefoon installeert de gebruiker een extra app. Deze is gekoppeld aan je Microsoft 365 omgeving. Wanneer een gebruiker wil inloggen dient naast het wachtwoord, ook bevestiging gegeven te worden via de mobiele telefoon. Dit zorgt voor extra beveiliging tegen gevaren van buitenaf. Hierdoor hoef je jezelf met Teams geen zorgen te maken over je gegevens en bedrijfsdata.


Hoe werkt Teams?

Teams werkt op laptops, desktops, smartphones en tablets. Vrijwel ieder besturingssysteem wordt ondersteund en hierdoor kun je Teams altijd en overal gebruiken. In onderstaande video krijg je een korte rondleiding door Teams.Meer informatie

Wil je meer informatie ontvangen over werken met Teams? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag verder.

19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page